top of page

Hymns and Visions - Simin Tander, Arve Henriksen, Tord Gustavsen

Konsertforestilling der den afghansk-tyske vokalisten Simin Tander tolker gamle norske salmer i sufi-aktige gjendiktninger til det afghanske språket pashto, i dialog med improvisasjoner fra Arve Henriksen (trompet), Tord Gustavsen (flygel/elektronikk) og Kenneth Ekornes (perk).

Registration is Closed
See other events
Hymns and Visions - Simin Tander, Arve Henriksen, Tord Gustavsen
Hymns and Visions - Simin Tander, Arve Henriksen, Tord Gustavsen

Tid & sted

09. juni 2019, 19:00

Kulturkirken Jakob, Hausmanns gate 14, 0182 Oslo, Norway

Om arrangementet

Spektakulær konsertforestilling i Kulturkirken Jakob der den afghansk-tyske vokalisten Simin Tander (www.simintander.com) tolker gamle norske salmer i gjendiktning til det afghanske språket pashto, i dialog med uttrykksfull og inderlig musisering fra Arve Henriksen (trompet/elektronikk), Tord Gustavsen (flygel/elektronikk/synthbass) og Kenneth Ekornes (perkusjon). Lyddesign ved Rune Børø.

NB! Denne konserten var opprinnelig annonsert også med den syriske danseren Ahmad Joudeh på scenen. På grunn av en utrolig stiv UDI-praksis får Ahmad Joudeh likevel ikke lov til å opptre med oss. Han har en arbeidstillatelse som åpner for turnering i Norge dette semesteret, og alt så ut til å være i orden, men så viser det seg at den bare omfatter oppdrag i regi av Kilden Kulturhus i Kristiansand rundt i landet. Selv om Kilden var velvillige og lånte ham ut som en del av sitt prosjekt, og selv om vi har gjort alt vi har kunnet for å finne en lovlydig veg rundt dette; lar det seg rett og slett ikke gjøre. Det er veldig synd - og jeg er litt skamfull på Norges vegne.. en frilans-kunstner og verdensstjerne kan ikke ta et éngangs-oppdrag på en ledende norsk scene selv om han har gjort alt for å ha formalitetene i orden.. Men: "Hymns and Visions" søndag 9. juni blir i stedet en ren konsert - og vil fremdeles bli en fantastisk kveld.

De som vil ha refundert billettene, får selvsagt dét. Bare send en epost til tord@tordg.no, så ordner vi det enkelt.

Afghansk-tyske Simin Tander har arbeidet med pianist Tord Gustavsen gjennom flere år, og gitt ut albumet "What was said" på ECM Records der disse salme-gjendiktningene ble brukt første gang. Simin har også utgitt to album under eget navn og deltatt i en rekke profilerte prosjekter med sentrale europeiske jazzmusikere og verdensmusikere. Hun har en særegen posisjon på jazzscenen med sin kombinasjon av tydelige orientalske røtter og "vestlig" jazzutdannelse; og hun står for en egenartet fusjon av berørende melodi-formidling og meditativ friimprovisasjon.

Billetter

 • Enkeltbillett

  Enkeltbillett - vurdér eventuelt å kjøpe festivalkort som gir adgang til alle arrangementer.

  kr 350,00
  Sale ended
 • Student

  kr 150,00
  Sale ended
 • Stab - frivillige

  kr 0,00
  Sale ended

Total

kr 0,00

Share This Event

bottom of page