ånd

4 dager 

Gjennom fire dager utforsker vi meditative kvaliteter i ulike musikkformer - og skaper sammen et rom for utvidet "kirkemusikk" på tvers av genre.

Det blir klassisk kammermusikk, samtidsmusikk, lyrisk jazz og folkemusikk med utøvere på høyeste nivå. Det blir improvisert instrumentalmusikk ved klangmesteren Arve Henriksen og den afghansk-tyske sangeren Simin Tander, og uttrykksfull solodans ved Ahmad Joudeh – en verdensstjerne fra Syria med en helt spesiell historie som "tolker" gamle norske salmer i spontan koreografi.

 

Og vi avslutter med en helt spesiell intimkonsert med den folkekjære sangeren Sigvart Dagsland og Tord Gustavsen, med nytt blikk på sanger fra Dagslands legendariske tidlige album med tekster av Erik Hillestad. 

 

I tillegg har vi kveldsmeditasjoner i kirkerommet, åpen kirke for stillhet, pinsedagsgudstjeneste, og foredrag som henger sammen med kveldsmeditasjonene. 

Festivalen er laget med utgangspunkt i erfaringene fra musikkmeditasjonene i Tanum kirke som vi begynte med høsten 2018, og fra arbeidet med LysVesper i Sagene kirke i Oslo gjennom flere år. Der har vi fått utvikle nye liturgier med åpnende språk og mye stillhet, og vi har utfordret skillet mellom kunstmusikk og meditasjonsmusikk på ulike måter.

Konsertene i Tanum kirke har svært begrenset antall plasser; og de som kjøper festivalkort vil ha fortrinnsrett fram til 15 minutter før konsertstart. Kjøper du festivalkort i god tid, får du også en ekstra god pris - kr. 1.000,- for 8 konserter og to interessante foredrag. Etter 1. mai koster festivalkortet 1.500,-. Konsertene vil koste mellom 150,- og 350,- for enkeltbilletter. Du er også velkommen til å melde deg som frivillig medarbeider!

De ulike konsertene og arrangementene er nærmere presentert her på nettsidene.

Varmt velkommen i pinsen!

Tord Gustavsen

- kantor i Tanum og frilansmusiker

ADKOMST

Tanum kirke er en helt spesiell middelalderkirke i vakre omgivelser og nydelig tur-terring i Bærum, bare 10 minutters kjøring fra Sandvika Kollektiv-knutepunkt. Det vil bli satt opp shuttle-transport fra Sandvika som man enkelt melder seg på, så beliggenheten skal ikke hindre noen fra å komme. Adressen er Tanumveien 133, 1341 Slependen. 

 

Sagene kirke og Kulturkirken Jakob (Hausmannsgate) ligger begge rett ved buss- eller trikkeholdeplasser i Oslo.

© 2019 DYPE ÅNDEDRAG / tord gustavsen. Proudly created with Wix.com / tord@tordg.no

FØLG OSS
PARTNERE
  • Tidal - White Circle
  • White Spotify Icon
  • Facebook Social Icon
kalkmalerier_tanum_cropped.jpg
kalkmalerier_tanum_cropped.jpg