top of page

ånd

4 dager 

Gjennom fire dager utforsker vi meditative kvaliteter i ulike musikkformer - og skaper sammen et rom for utvidet "kirkemusikk" på tvers av genre.

Det blir klassisk kammermusikk, samtidsmusikk, lyrisk jazz, folkemusikk og salmer med utøvere på høyeste nivå.

Vi opplever musikk skapt i øyeblikket og musikk komponert gjennom århundrene, formidlet av verdensstjerner fra inn- og utland. Kirken er åpen for stillhet, lystenning og klangmeditasjon utenom konsertene.

Og vi avslutter med en helt spesiell kveld med skuespiller Svein Tindberg, vokalist simin Tander og pianist Tord Gustavsen i et nytt samarbeid 2. pinsedag, i en forestilling der tekst fra Salomos Høysang og Shakespeare settes sammen på en helt ny måte.

-

Festivalen ble arrangert første gang i 2019. Den oppstod med utgangspunkt i erfaringene fra musikkmeditasjonene i Tanum kirke som vi begynte med høsten 2018, og fra arbeidet med LysVesper i Sagene kirke i Oslo gjennom flere år. Der har vi fått utvikle nye liturgier med åpnende språk og mye stillhet, og vi har utfordret skillet mellom kunstmusikk og meditasjonsmusikk på ulike måter.

De ulike konsertene og arrangementene er nærmere presentert her på nettsidene.

Konsertene i Tanum kirke har svært begrenset antall plasser; og de som kjøper festivalkort vil ha fortrinnsrett fram til 15 minutter før konsertstart. Kjøper du festivalkort i god tid, får du også en ekstra god pris - kr. 1.000,- / 750,- for hele rekken med sju konserter. Etter 1. mai koster festivalkortet 1.500,- / 750,-. Det er også mulig å kjøpe enkeltbilletter til konsertene. Liturgiske arrangementer har fri entré og kollekt.

Du er også velkommen til å melde deg som frivillig medarbeider.

Varmt velkommen i pinsen!

Tord Gustavsen

- kantor i Tanum og frilansmusiker

Dype Åndedrag 2023 er støttet av Norsk Kulturråd.

ADKOMST

Tanum kirke er en helt spesiell middelalderkirke i vakre omgivelser og nydelig tur-terring i Bærum, bare 10 minutters kjøring fra Sandvika Kollektiv-knutepunkt. Det vil bli satt opp transport fra Sandvika som man enkelt melder seg på, så beliggenheten skal ikke hindre noen fra å komme! Adressen er Tanumveien 133, 1341 Slependen. 

bottom of page