ånd

4 dager 

Gjennom fire dager utforsker vi meditative kvaliteter i ulike musikkformer - og skaper sammen et rom for utvidet "kirkemusikk" på tvers av genre.

Det blir klassisk kammermusikk, samtidsmusikk, lyrisk jazz, folkemusikk, viser og salmer med utøvere på høyeste nivå.

Vi opplever improvisert instrumentalmusikk ved klangmesteren Arve Henriksen og folketoner med kveder og Stjernekamp-finalist Kim Rysstad.

Det blir zen-funk med den sveitsiske jazz-stjernen Nik Bärtsch, samt et monumentalt, rystende og samtidig vakkert samtidsjazzverk med Nakama Quartet og koret fra Rinzai Zen Center. Og ikke minst blir det fantastisk sørsamisk verdens-kammermusikk med Spellemannsprisvinner Marja Mortensson i samspill med strykekvartett fra TrondheimSolistene. 

Vi får trolig besøk av svenske Peter Halldorf og biskop Kari Veiteberg. Sokneprest og yoga-instruktør Karoline Astrup kommer, samt Tanum kirkes egne prester. 

Og vi avslutter med en helt spesiell kåserikonseqt med forfatter og biskop emeritus Per Arne Dahl sammen med Solveig Slettahjell og Tord Gustavsen 2. pinsedag kveld. 

I tillegg har vi kveldsmeditasjoner i kirkerommet, åpen kirke for stillhet, pinsedagsgudstjeneste, og foredrag som henger sammen med kveldsmeditasjonen. 

Festivalen ble arrangert første gang i 2019. Den oppstod med utgangspunkt i erfaringene fra musikkmeditasjonene i Tanum kirke som vi begynte med høsten 2018, og fra arbeidet med LysVesper i Sagene kirke i Oslo gjennom flere år. Der har vi fått utvikle nye liturgier med åpnende språk og mye stillhet, og vi har utfordret skillet mellom kunstmusikk og meditasjonsmusikk på ulike måter.

Konsertene i Tanum kirke har svært begrenset antall plasser; og de som kjøper festivalkort vil ha fortrinnsrett fram til 15 minutter før konsertstart. Kjøper du festivalkort i god tid, får du også en ekstra god pris - kr. 1.000,- for hele rekken med konserter og interessante foredrag. Etter 1. april koster festivalkortet 1.500,-. Konsertene vil koste mellom 150,- og 350,- for enkeltbilletter. Du er også velkommen til å melde deg som frivillig medarbeider!

De ulike konsertene og arrangementene er nærmere presentert her på nettsidene.

Varmt velkommen i pinsen!

Tord Gustavsen

- kantor i Tanum og frilansmusiker

ADKOMST

Tanum kirke er en helt spesiell middelalderkirke i vakre omgivelser og nydelig tur-terring i Bærum, bare 10 minutters kjøring fra Sandvika Kollektiv-knutepunkt. Det vil bli satt opp shuttle-transport fra Sandvika som man enkelt melder seg på, så beliggenheten skal ikke hindre noen fra å komme. Adressen er Tanumveien 133, 1341 Slependen. 

Snarøya kirke ligger på Fornebulandet i Bærum, enkel adkomst med buss fra Oslo til Snarøya.

Kulturkirken Jakob i Hausmannsgate i Oslo ligger også  rett ved buss- eller trikkeholdeplasser.