program

Fredag 3. juni:

19:30  Det himmelske måltid 

Åpningskonsert med Oslo Kammerkor, Arve Henriksen (trompet), Hans-Kristian Kjos Sørensen (slagverk), Maria Hansli (orgel) og Tord Gustavsen (flygel). Øyeblikkskomposisjoner og verk av O. Messiaen, T. Gustavsen og D. Herskedal.

Sted: Jar kirke 

Lørdag 4. juni:

17:30  Åndedrettsmeditasjon  [fri adgang]

Stillferdig og kraftfull musikkmeditasjon med guidet fokus på pust og tilstedeværelse i nådens lys; og med et nytt blikk på bønneleddene i Fadervår koplet til kroppen. Ved Karoline Astrup og Tord Gustavsen.

 

18:30  Annabel Guaita: "L'altra Beltà - den annen skjønnhet"

Annabel Guaita (flygel) 

Verk av J. S. Bach, F. Valen og A. Schönberg

19:30  Sudeshna Bhattacharya - ragaer i middelalderkirken

Norsk-indisk duo-samarbeid med en av de få kvinnelig sarod-mestrene i verden. 

Sudeshna Bhattacharya - sarod (indisk strengeinstrument)
Erlend Olderskog Albertsen - pakhawaj (indisk håndtromme)

21:00  Nik Bärtsch: "Modular Movements"  

For første gang i Norge i solo-format: Konsert med den sveitsiske «zen-funk»-pianisten Nik Bärtsch – en helt spesiell opplevelse av konsentrert virtuositet og fascinerende musikalske flettverk. 

Søndag 5. juni (1. pinsedag):

11:00  Pinsedagsgudstjeneste  [fri adgang]

v/ Dorothee Ziller/Sveinung Hansli (liturgi), biskop Kari Veiteberg (preken), Runa Husøy (sax), Tord Gustavsen (flygel).

18:00  Stillhet og klangmeditasjon i kirken  [fri adgang]

Åpen kirke for stillhet.

18:30  Björn Meyer: "Provenence" - solo bass

Meditative klangflater, lyriske landskaper, og pulserende groover med den unike el.bassisten Björn Meyer i soloformat. Også et perfekt forspill til konserten med Mahsa Vahdat - billetten gir adgang til begge.

19:30  Mahsa Vahdat: "Songs From an Old Vinyeard"

Sufi-poesi og nytolkede persiske musikktradisjoner ved  den iranske sangeren Mahsa Vahdat og Tord Gustavsen. Erik Hillestad leser sine gjendiktninger av poesien.

  

Mandag 6. juni (2. pinsedag):

16:00 Liturgisk musikkmeditasjon for fred  [fri adgang]

2. pinsedag er det tradisjon for økumenisk gudstjeneste i Bærum. Dette gjør vi i år som en liturgisk musikkmeditasjon med bønn om åndsfylde, frihet og fellesskap på tvers av tradisjoner og grenser. Johannes Martens medvirker på cello, sammen med Tord Gustavsen på flygel. Margrete Telhaug fra Helgerud kirke og Dorothee Ziller fra Tanum er liturger, og opplegget er basert på de månedlige musikkmeditasjonene i Tanum.

18:00  Per Arne Dahl / Solveig Slettahjell: "Sårbarhetens kraft"

Kåserikonsert om å finne bærekraft og styrke i å våge sårbarhet. Per Arne forteller fra egne erfaringer og sjelesørgerisk praksis, og Solveig tolker utvalgte salmer på personlig og inderlig vis, akkompagnert av Tord Gustavsen på flygel.

Arrangementer i Tanum kirke eller Tanum Kirkesenter der ikke annet er angitt.

Adresse: Tanumvn. 133, i Bærum. Gratis shuttle-transport fra Sandvika stasjon på bestilling. Bruk kontaktformular og si fra når du kommer.