top of page

L`Altra Beltà - den annen skjønnhet

Annabel Guaita (flygel) i et program med meditativ klavérmusikk på tvers av epoker. Musikken utforsker skjønnheten og åpningen av øyeblikket på ulike måter gjennom verk av J. S. Bach, Fartein Valen og Arnold Schönberg.

Registration is closed
See other events
L`Altra Beltà - den annen skjønnhet
L`Altra Beltà - den annen skjønnhet

Tid & sted

04. juni 2022, 18:30

Tanum kirke, Bærum, Norway

Om arrangementet

Annabel Guaita (flygel) i et program med meditativ kunstmusikk på tvers av epoker. Musikken utforsker skjønnheten og åpningen av øyeblikket på ulike måter gjennom verk av J. S. Bach, Fartein Valen og Arnold Schönberg. 

Vi vil særlig gjøre oppmerksom på den norske banebrytende komponisten Fartein Valen - en dypt hengiven kristen og samtidig en komponist som arbeidet med musikk helt på utsiden av det aksepterte i sin tid. Hans andektige atonale musikk tolkes spesielt sterkt av Annabel Guaita idet hun tar dypt tak i det meditative og mystiske potensialet i komposisjonene hans.

Annabel Guaita er førsteamanuensis i utøvende musikk ved Griegakademiet i Bergen og har over 20 års erfaring med konsertvirksomhet nasjonalt og internasjonalt. Hun er også en ettertraktet foredragsholder innen musikk gjennom konseptnavnet Lyttelos, en formidlings- og utforskningsmetode som lærer publikum å bli kjent med sitt eget potensial som lytter.

Fra 2008 til 2011 var hun stipendiat i det nasjonale Stipendiatprogrammet for kunstnerisk utviklingsarbeid med prosjektet The Atonal Piano, der hun arbeidet med fremføringsspørsmål knyttet til klavermusikken til Fartein Valen i lys av fremføringstradisjonen til den annen wienerskole. Dette resulterte blant annet i soloalbumet L’ Altra Beltá (Lawo Classics 2011)

Hun er nå aktuell med soloalbumet «Identities» som kom ut i april i år.

Identities (LAWO Classics, 2022)

Mer info www.lyttelos.no

Billetter

  • Normal

    kr 150,00
    Sale ended
  • Student

    kr 100,00
    Sale ended

Total

kr 0,00

Share This Event

bottom of page