top of page

Meditations on Mary Magdalene

Henrik Ødegaards banebrytende verk "Meditations over St. Mary Magdalene's feast in Nidaros" og utvalgte andre verk basert på gregorianske chants framført av det estiske kammerkoret Vox Clamantis under ledelse av Jaan-Eik Tulve.

Registration is closed
See other events
Meditations on Mary Magdalene
Meditations on Mary Magdalene

Tid & sted

19. mai 2024, 19:30 – 21:30

Paulus kirke, Thorvald Meyers gate 31, 0555 Oslo, Norway

Om arrangementet

Det estiske elitekoret Vox Clamantis under ledelse av Jaan-Eik Tulve framfører Henrik Ødegaards banebrytende verk "Meditations over St. Mary Magdalene's feast in Nidaros" og utvalgte andre verk basert på gregorianske chants. 

Verket tar utgangspunkt i fragmenter av manuskript for en Maria Magdalena-messe fra 1200-tallet, funnet i Nidarosdomen. Ødegaard lar de gamle antifonene skinne i sin opprinnelige form, samtidig som han kommenterer og kontrasterer dem med andre komposisjonsteknikker. Det er en liten verdenssensasjon når dette verket framføres i sin helhet for første gang i Norge, av et kor som innehar en unik spesialisering på både kompleks samtidsmusikk og gregorianikk. 

Det er musikkteoretisk, teologisk, historisk svært interessant – men først og fremst er det dypt meditativ musikk som går åpent inn i hovedsetningen "Hun har elsket mye".

Gamle Aker kirke var tiltenkt sted, men restaureringen som er i gang der, blir ikke ferdig i tide. Vi er takknemlige for at Paulus kirke på Grünerløkka åpnet dørene for oss på kort varsel.. NB! Festivalkortet gjelder også her. 

Billetter

  • Ordinær

    kr 350,00
    Sale ended
  • Student/honnør

    kr 200,00
    Sale ended

Total

kr 0,00

Share This Event

bottom of page